El pessebre monumental
més gran de Catalunya
sobre taula 360º

PESSEBRE 2022 OBERT

Consulteu l’horari i el calendari

INAUGURACIÓ DEL PESSEBRE 2024

Dies
Hores
Minuts
Segons
Pessebre obert

BIENNAL 2004

X Biennal del pessebre de Catalunya

Amb motiu del 1.100 anys de Parets del Vallès, l’Agrupació Pessebrista va demanar a la Federació Catalana de Pessebristes la celebració de la Biennal del Pessebre de Catalunya l’any 2004.

Va ser un projecte molt arriscat per a nosaltres ja que no treballem els diorames i depeníem totalment de les aportacions que desinteressadament ens fessin les agrupacions pessebristes.

Una vegada tancada l’exposició vam fer balanç de l’experiència, que per a nosaltres va ser molt positiva.

En total es van exposar 45 diorames cedits per 18 agrupacions i pessebristes a títol personal, tots de força qualitat amb figures de renom con ara Castells, Carratalà, Delgado, Mayo, etc. Les mides anaven de 60×60 cm fins als 2×3 m.

Unes 12.000 persones van gaudir de l’exposició de la Bienal juntament amb el nostre Pessebre Monumental.

Gràcies a aquell esdeveniment, vam tenir l’ocasió de conèixer molts pessebristes ams els quals vam intercaviar coneixements i impressions tant de diorames com del nostre pessebre tradicional.

Va ser tan gratificant i positiva l’experiència que vam pensar continuar fent, a partir del Nadal de 2005, una petita exposició oberta a tots els que hi vulguessin col·laborar.

Acabarem donant les gràcies a tots els pessebristes per la seva col·laboració, sense la qual no hauria estat posible poder fer la X Biennal de Pessebres. També als que aleshores formaven la Federació, perque en el seu dia van confiar en la nostra Agrupació atorgant-nos l’organització de l’exposició.

Agrupació Pessebrista Parets